Στα 2 δισ. δολάρια οι επενδύσεις παγκοσμίως το 2018

Περίπου 1,6 δισ. δολάρια εκτιμάται ότι έχουν επενδυθεί μέχρι αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως στις αγροτικές τεχνολογίες, ενώ ξεπέρασαν συνολικά το ποσό των 2 δισ. δολαρίων για το 2018, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας επενδύσεων Finistere Venture. Στην έκθεση τονίζεται ότι τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις στις αγροτικές τεχνολογίες έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς έχουν επενδυθεί 6,7 δισ. δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ μόνο το 2017 επενδύθηκαν 1,9 δισ. δολάρια.

Το γεγονός ότι οι επενδύσεις στις αγροτικές τεχνολογίες βρίσκονται σε ανοδική πορεία δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, τονίζουν οι συγγραφείς της έρευνας, καθώς η ανάγκη για τεχνολογία δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Η συνεχής άνοδος του κόστους παραγωγής, η ανάγκη χρήσης εργαλείων περισσότερο φιλικών στο περιβάλλον, καθώς και οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ποιοτικά προϊόντα έχουν συμβάλει στην αύξηση των επενδύσεων για νέες τεχνολογίες που θα δώσουν λύσεις στα παραπάνω.

Βιοδραστικά και γεωργία ακριβείας στο επίκεντρο των επενδύσεων το 2019

Η γεωργία ακριβείας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδύσεων παγκοσμίως, καθώς και η δημιουργία βιοδραστικών ουσιών, όπως τα βιολογικά φυτοφάρμακα, για την εναλλακτική χρήση τους στις καλλιέργειες. Η αξία της βιομηχανίας των βιολογικών ουσιών αναμένεται να φτάσει μέχρι το 2020 τα 100 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τη γεωργία ακριβείας, οι προβλέψεις αναμένουν ότι η χρήση ευφυών συστημάτων στις μικρές εκμεταλλεύσεις θα αυξηθεί κατά 15%, ενώ η αξία του κλάδου προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 45,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2024. Συστήματα ανίχνευσης, αισθητήρες και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων αναμένεται να είναι οι πρώτες από τις τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν.

 

Διαβάστε περισσότερα για την κατάσταση των αγροτικών τεχνολογιών το 2019 στην Ελλάδα και τα συστήματα ευφυούς γεωργίας: https://bit.ly/2FH2Qav

Πηγή: https://www.ypaithros.gr