Οι πρώτες ενδείξεις στους ελληνικούς δρόμους παρατηρήθηκαν στην Αθήνα (πχ. Περιφερειακή Υμηττού) αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας. Στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης εμφανίζονται τρεις συνολικά κάμερες για όλο το μήκος της διαδρομής.
 
Το εικονίδιο χρώματος πορτοκαλί, εμφανίζει μια κάμερα ενώ η ένδειξη είναι ορατή κατά την πλοήγηση αλλά και στην γενική εμφάνιση μιας διαδρομής. Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την πηγή των πληροφοριών για την ακριβή θέση των καμερών ταχύτητας, αυτή φαίνεται προέρχεται από μια άλλη εφαρμογή χαρτών της Google και συγκεκριμένα το Waze και την τεράστια κοινότητα των οδηγών που υπάρχει πίσω από αυτή.
 
Το 2013, η Google αγόρασε την εφαρμογή πλοήγησης Waze, η οποία είναι γνωστό ότι προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην ενημέρωση των υπολοίπων χρηστών αναφέροντας ακριβώς σε ποια σημεία υπάρχει κάποιο συμβάν στο δρόμο, όπως ατυχήματα, μποτιλιάρισμα, μπλόκο τροχαίας κλπ. Τώρα αυτές οι λειτουργίες έχουν έρθει και στο Google Maps, και κυρίως είναι διαθέσιμες στην χώρα μας.