Οι έμποροι λιανικής προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν τις προτιμήσεις των νεότερων καταναλωτών. Οι πελάτες, που ανήκουν στους Generation Z και προτιμούν της αλυσίδες της μικρής λιανικής (convenience stores), παρουσιάζουν πέντε τάσεις στην καταναλωτική τους συμπεριφορά.

1. HAVING IT ALL

Οι Gen Z και οι νεότεροι Millennials διαθέτουν τη γνώση και είναι πρόθυμοι να ψάξουν αρκετά για επιλογές σε menu, που εκπληρούν τις απαιτήσεις τους και συνεπώς είναι πρόθυμοι να πληρώσουν και περισσότερα.

→ 76% συμφωνούν ότι θα πρέπει να μπορούν να βρίσκουν υγιεινά τρόφιμα εύκολα

→ 86% περιμένουν τα υγιεινά τρόφιμα να έχουν πολύ καλή γεύση

→ 66% δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν παραπάνω για ένα snack εφόσον είναι υγιεινό

2. EVERYDAY LUNCH ELEVATED

Οι νεότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τις πρωτότυπες προτάσεις των menu, που προσέφεραν μια συναρπαστική, αναβαθμισμένη εκδοχή στο μεσημεριανό τους γεύμα, όπως η πίτσα και το τυρί στη σχάρα.

→ 74% ηλικίας 15-18 αναφέρουν πως είτε τους αρέσει, είτε αγαπούν τα Honey Sriracha Chicken Flatbread, τα οποία είναι flatbread με επικάλυψη μοτσαρέλλα και κομματάκια κοτόπουλου, τοματίνια, φρέσκο κόλλιανδρο, πασπαλισμένα με σως μελιού, Sriracha

→ 68% ανέφεραν επίσης πως θα τους άρεσε το sandwich με ψημένο τυρί και Vegetable, το όποιο θα είναι φτιαγμένο με ψωμί ολικής άλεσης, βαλσάμικο και λιωμένο τυρί cheddar.

3. CUSTOMIZABLE MADE FOR ME

Οι νεότεροι καταναλωτές απολαμβάνουν χώρους εστίασης, που τους επιτρέπουν να εξατομικεύουν το γεύμα τους. 

→ 86% θα επέλεγαν να παραγγείλουν από menu, που μπορούν να εξατομικεύσουν τις επιλογές τους

→ 83% αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόβλημα να περιμένουν μέχρι να ετοιμαστεί το εξατομικευμένο sandwich τους, αντί να αγοράσουν ένα συσκευασμένο/έτοιμο

4. PROTEIN POWER

Η προσθήκη επιπλέον πρωτεϊνης στη δίαιτά τους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για πολλούς νέους καταναλωτές. Οι ίδιοι καταναλωτές εκτιμούν επίσης τις προσφορές, που τους δίνουν τη δυνατότητα να καταναλώσουν snack πρωτεΐνης, ενώ είναι στο δρόμο.

→ 66% ανέφεραν πως η high-protein διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική

→ 82% δηλώνουν πως αγαπούν το κρέας. Όταν τους παρουσιάστηκαν μενού προς αξιολόγηση, 66% αυτών ανέφεραν πως θα δοκίμαζαν ένα high-protein snack box, το όποιο θα περιείχε μερίδες από τυρί cottage, φέτες καπνιστού jerky γαλοπούλας και ανάλατα ψημένα αμύγδαλα.

5. PERSONALLY CONNECTED

Παρόλο, που αγαπούν την τεχνολογία, οι νέοι καταναλωτές αναγνωρίζουν τα οφέλη που προσθέτει το ανθρώπινο στοιχείο στη γευστική τους εμπειρία.

→ 87% δήλωσαν πως είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τα τρόφιμα ή τις γευστικές επιλογές, που προσφέρουν/πουλάνε, ενώ οι μισοί από το ίδιο group ανέφεραν ότι δεν θα προχωρούσαν σε οποιαδήποτε αγορά, εάν οι εργαζόμενοι ήταν άκεφοι ή αδιάφοροι για τα προϊόντα, που προωθούν.

 

FnB Daily Τεύχος 870
Πηγή: www.fnbdaily.com