Το 91% των τμημάτων πληροφορικής αισθάνονται πίεση ως προς την ασφάλεια

Τα τμήματα πληροφορικής αναγκάστηκαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια για τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε μια περίοδο αυξανόμενων απειλών, σύμφωνα με νέα έκθεση της HP (HP Wolf Security Rebellions & Rejections) για την κυβερνοασφάλεια, η οποία αποκαλύπτει ότι το 91% των τμημάτων αισθάνονται πίεση ως προς την  ασφάλεια. Τα βασικά ευρήματα της έρευνας: 

  • Το 76% των τμημάτων πληροφορικής παραδέχεται ότι η ασφάλεια πέρασε σε δεύτερη μοίρα προκειμένου η επιχείρηση να λειτουργεί απρόσκοπτα   κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Σχεδόν οι μισοί (48%) των νεότερων υπαλλήλων (18-24 ετών) που συμμετείχαν στην έρευνα θεώρησαν τα εργαλεία ασφαλείας ως εμπόδιο,  με αποτέλεσμα σχεδόν το ένα τρίτο (31%) να προσπαθεί να παρακάμψει τις εταιρικές πολιτικές ασφαλείας για να ολοκληρώσει την εργασία του.
  • Το 48% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν συμφώνησαν ότι τα προφανή  σημαντικά μέτρα ασφαλείας οδηγούν σε πολύ χαμένο χρόνο - το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 64% μεταξύ των ηλικιών 18-24 ετών.
  • Πάνω από τους μισούς (54%) των ηλικιών 18-24 ετών ανησυχούσαν  περισσότερο για την τήρηση των προθεσμιών παρά για την έκθεση του οργανισμού σε παραβίαση δεδομένων. Το 39% δεν γνώριζε τι λένε οι πολιτικές ασφαλείας της εταιρίας ή ακόμα και εάν υπήρχαν -  υποδηλώνοντας ένα αυξανόμενο επίπεδο απάθειας μεταξύ των νεότερων εργαζομένων.
  • Ως αποτέλεσμα, το 83% των τμημάτων πληροφορικής πιστεύουν ότι η αύξηση  της εργασίας από το σπίτι έχει δημιουργήσει μια «ωρολογιακή βόμβα» για την παραβίαση του εταιρικού δικτύου.

Διαβάστε περισσότερα: NetFax Τεύχος #4698
Πηγή: www.boussias.com