Στα τέλη του Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Enterprise Appforum 2014 στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ένα από τα σημαντικά ερωτήματα που τέθηκαν, είναι κατά πόσον το Android είναι Enterprise Ready λειτουργικό.

 

Σε παρουσίασή του, ο Bruce Wilins, Senior Director Technology Solutions Group της Zebra απάντησε καταφατικά στο παραπάνω ερώτημα, με τα εξής επιχειρήματα:
• Σήμερα το Android έχει το 84,4% του μεριδίου της αγοράς, σύμφωνα με μελέτη της IDC (2014, Q3)
• Χρησιμοποιείται από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και tablets, όπως η Samsung, Lenovo, LG αλλά και η Xiaomi, η οποία πλέον συγκαταλέγεται στην top 5 elite των κατασκευαστών (Forbes.com).
• Το λειτουργικό Android έχει επιλεγεί από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές rugged συσκευών, όπως η Motorola, Zebra και Honeywell, ως το επόμενης γενιάς λειτουργικό, σε αντικατάσταση των Windows Mobile, Windows Embedded και Windows CE.
• Υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες των mobile χρηστών, με δυνατότητα για VPN, σύνδεση σε εταιρικά Microsoft δίκτυα, κ.ο.κ.
• Η νεότερη πλατφόρμα Android 5 αλλά και το Android Work αυξάνουν σε νέα επίπεδα το user experience (UX) των χρηστών και τις business δυνατότητες, καθιστώντας τα ακόμα πιο φιλικά και ασφαλή.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα αλλά και την υποστήριξη των σημαντικότερων παικτών, το Android ήρθε για να μείνει, και να κυριαρχήσει την enterprise αγορά, εκτοπίζοντας τα Windows Mobile, Blackberry και iOS, τα οποία σύμφωνα με μελέτη της IDC, δεν θα ξεπεράσουν συνολικά το 30% της αγοράς παγκοσμίως.
H Regate ήταν επίσημος χορηγός του συνεδρίου Enterprise Appforum 2014, κατά το οποίο παρουσίασε τη νεότερη γενιά εφαρμογών Sales Force Effectiveness (SFE), η οποία θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2015.