Προκηρύχθηκε η νέα Δράση για την Ψηφιακή Ασφάλεια με αντικείμενο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση ψηφιακών κινδύνων και απειλών, καθώς και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, επιχειρήσεων και πολιτών, για την χρήση των νέων Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η συγκεκριμένη Δράση θα ενισχύσει την υλοποίηση επενδύσεων στην Ψηφιακή Ασφάλεια συνολικού ύψους 15.000.000,00€. Η Δημόσια Δαπάνη θα καλύπτει το 70% κάθε σχεδίου  ενώ το υπόλοιπο 30% θα καλύπτεται με Ιδιωτική Συμμετοχή.

Επιλέξιμες θεωρούνται όλες οι επιχειρήσεις, που ασκούν νομική δραστηριότητα στην Ελληνική Επικράτεια, ανεξάρτητα τη νομική τους μορφή αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η επιλογή των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθούν γίνεται με σειρά προτεραιότητας υποβολής της πρότασης επενδυτικού σχεδίου και μέχρι εξαντλήσεως του ανά Περιφέρεια διαθέσιμου προϋπολογισμού της Δράσης. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα από την Πέμπτη 7 Μαΐου 2009 και ώρα 12:00μμ.

Η ενίσχυση θα καταβάλλεται στον επενδυτή μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και της πιστοποίησής της από την «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.»