Η REGATE, σε συνεργασία με τις εταιρείες WIND και RIM, διοργάνωσε επιτυχώς εκδήλωση για την παρουσίαση της ολοκληρωμένης λύσης VesselPositioning & Performance.

Πρόκειται για μια καινοτόμα λύση που επιτρέπει τη διαχείριση, μέσω φορητών συσκευών BlackBerry, πληροφοριών όπως:

·         Στόλος: Vessel Position, Port Names, Status ETC, ETB, ETD

·         Agents: Details, Phone book, Email Addresses

·         Performance Indicators: Speed, Consumption, etc.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009, στις εγκαταστάσεις της WIND και είχε σημαντικό αριθμό συμμετοχών από στελέχη του κλάδου της Ναυτιλίας.

Η δομή της ημερίδας περιελάμβανε τα εξής:

·         Καλωσόρισμα και εισαγωγική παρουσίαση αναφορικά με τις προοπτικές του enterprisemobilityστην Ελλάδα από την κ. Α. Εξωμανίδου (Διευθύντρια Εταιρικών Πωλήσεων, WindHellas)

·         Σύνοψη της στρατηγικής της RIMγια την αύξηση του μεριδίου αγοράς των BlackBerriesστην Ελλάδα

·         Εταιρική παρουσίαση της Regateαπό το κ. Γ. Μαρκατάτο (Διευθύνων Σύμβουλος, RegateA.E.) με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα εξειδίκευσης της εταιρείας και στην στρατηγική της τοποθέτηση αναφορικά με την υλοποίηση mobileεφαρμογών σε πλατφόρμα BlackBerry

·         Παρουσίαση ενός casestudyαπό την εφαρμογή του συστήματος VesselPositioning & Performanceστα κινητά τηλέφωνα BlackBerryτων στελεχών της ναυτιλιακής εταιρείας ALLSEASMARINE, από τον κ. Μιχάλη Αναστασάκη (IT & T Manager, ALLSEASMARINE).

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η ναυτιλία περισσότερο - από κάθε άλλο κλάδο - χρειάζεται mobilityγια να καλύψει τις ανάγκες των απομακρυσμένων (remote) και των εν κινήσει (mobile) στελεχών της. Τα ίδια, λοιπόν, τα στελέχη επιβεβαίωσαν τα σημαντικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής VesselPositioning & Performance,λόγω του συνδυασμού άμεσης πληροφόρησης, ταχύτητας και ευκολίας στη χρήση.

Στο τέλος της ημερίδας, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των εταιρειών WIND, RIMκαιREGATEσχετικά με τις γενικότερες ανάγκες και απαιτήσεις του κλάδου τους και να προτείνουν συγκεκριμένες αλλαγές στις υπηρεσίες και στα προϊόντα τους αντίστοιχα, που θα μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Regate, έχοντας σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη mobileεφαρμογών, κατέγραψε τις απαιτήσεις του κλάδου και δεσμεύτηκε να τις ενσωματώσει σε επόμενη έκδοση της εφαρμογής VesselPositioning & Performance.