Από τη μία η Vodafone το αποκαλεί επιχειρηματική συνεργασία, από την άλλη η Wind Ελλάς κάνει λόγο, για επιχειρηματικό συνδυασμό, όμως ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει, καθώς οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας -όπως επιβεβαίωσαν οι μέτοχοι τους τη Δευτέρα το απόγευμα- βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις συζητώντας το ενδεχόμενο συγχώνευσης μεταξύ τους. Οι φήμες υπήρχαν, από τα μέσα Ιουλίου, αλλά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο έντονες τη Δευτέρα το πρωί ενδεχομένως και επειδή η συμφωνία Alpha - Eurobank κάνει περισσότερο «δημοφιλείς» τις συγχωνεύσεις. 
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο, για "εξαγορά" της Wind, από τη Vodafone κάτι, που διαψεύστηκε κατηγορηματικά, από τη Vodafone. Άλλωστε, το ποσό των 800 εκατ. - 1 δισ. Ευρώ, το οποίο αναφέρθηκε, σε ορισμένα δημοσιεύματα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και σίγουρα, θα προκαλούσε αντιδράσεις αρκετών μετόχων, που δύσκολα, θα αποδέχονταν επένδυση, σε μία χώρα, που βρίσκεται, σε περίοδο οικονομικής ύφεσης. 
Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν, πως οι συζητήσεις βρίσκονται, σε προχωρημένο στάδιο και ενδεχομένως, να έχουν ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος του έτους. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν, ότι οι επαφές, αν και δεν ξεκίνησαν, λόγω της επικείμενης διαγωνιστικής διαδικασίας, για το φάσμα συχνοτήτων, η κατάσταση της αγοράς ήταν εκείνη, που έδειχνε το δρόμο, προς τη κίνηση αυτή, καθότι το τίμημα της ανανέωσης των αδειών επιβαρύνει δυσβάσταχτα το επενδυτικό μέρος των business plans. Πάντως, όσο προχωρημένες και αν είναι οι συζητήσεις δεν σημαίνει κατ'ανάγκη, ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα, ενώ -όπως είναι προφανές- η έγκριση, από τις αρμόδιες κανονιστικές αρχές και ιδίως, από την επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ, δεν θα είναι διόλου εύκολη υπόθεση. Πολύ απλά, επειδή το «πράσινο φως» αυτομάτως, θα σημαίνει, ότι στην αγορά κινητής τηλεφωνίας μένουν μόλις δύο «παίκτες» κάτι, που κάνει δυσχερή τον ανταγωνισμό. 
Υπενθυμίζεται, ότι στην Ελβετία αντίστοιχη προσπάθεια, για συγχώνευση της δεύτερης και της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας δεν πήρε τελικώς έγκριση, από τις ρυθμιστικές αρχές. 
Σε περίπτωση, που η συγχώνευση προχωρήσει, τότε το νέο σχήμα, θα είναι ανάλογο ή και λίγο μεγαλύτερο της Cosmote. Οι υπάρχουσες εκτιμήσεις αναφέρουν, ότι το μερίδιο αγοράς της θυγατρικής του ΟΤΕ είναι στο 46%-48%, με τη Vodafone, να κινείται γύρω στο 30%-32% και τη Wind στο 22%-23%. Ο ορισμός των μεριδίων αγοράς αναμένεται, να παίξει σημαντικό ρόλο στην έγκριση ή όχι. Το 2010 τα έσοδα της Wind ήταν στα 787,4 εκατ. ευρώ (από 1,054 δισ. ευρώ το 2009), ενώ στο οικονομικό έτος Απρίλιος 2010 - Μάρτιος 2011 η Vodafone είχε έσοδα 1,094 δισ. ευρώ (από 1,308 δισ. ευρώ). 
Όλα τα σενάρια τώρα επικεντρώνονται στο -αν τελικά ευοδωθεί η ενοποίηση- αν θα προκύψει και άλλος «παίκτης» -είτε με δικό του δίκτυο και συχνότητες, είτε με τη μορφή του MVNO. Υποψήφιοι υπάρχουν. Αυτό, που μένει, να βρεθεί είναι λεφτά και μερίδιο αγοράς, για να συμπληρωθούν τα λευκά κουτάκια στα επιχειρηματικά πλάνα.