Πριν από λίγα χρόνια η τεχνολογική πραγματικότητα ήταν πολύ απλούστερη.

Ένα PC και ένα κινητό τηλέφωνο που πραγματοποιούσε μόνο τηλεφωνικές κλήσεις, αρκούσαν για να καλύψουν τις επαγγελματικές μας ανάγκες. Σήμερα, όμως, το τοπίο έχει διαφοροποιηθεί ριζικά, με τις σύγχρονες επιχειρήσεις να αξιοποιούν τη φορητή τεχνολογία, κυρίως επενδύοντας σε smartphones και tablets, για να επιτύχουν τους εταιρικούς τους στόχους.

Το νέο αυτό πλαίσιο δημιουργεί μία τεράστια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το mobility ως μέσο για τη βελτίωση της απόδοσής τους και τη διασφάλιση επιχειρηματικού πλεονεκτήματος. Ωστόσο, οι σύγχρονες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δύο σοβαρές προκλήσεις, όσον αφορά το mobility:

• Πώς θα μπορέσουν να υποστηρίξουν απομακρυσμένα τους υπαλλήλους τους, ειδικά όταν ο καθένας τους έχει και διαφορετικό κινητό ή tablet (π.χ. iPad, Android, Samsung, κο.κ.);

• Πώς θα μπορέσουν άμεσα να διαγράψουν τα εταιρικά δεδομένα σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής;

Το πρόβλημα λύνεται με τεχνολογίες Mobile Device Management (MDM) ή Enterprise Mobility Management (EMM). Πρόκειται για τεχνολογίες, οι οποίες παρέχουν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον στους διαχειριστές (IT Managers, επιχειρηματίες, κλπ), απ’ όπου μπορούν διαχειριστούν όλες τις συσκευές των υπαλλήλων τους, να ελέγξουν την τοποθεσία, την κατάσταση της συσκευής (π.χ. μπαταρία, Wi-Fi), τη χρήση της, να υποστηρίξουν “teamviewer” εφαρμογές και φυσικά να κλειδώσουν ή να διαγράψουν πλήρως τη συσκευή, πάντα απομακρυσμένα. 

Σε αυτή ακριβώς τη λογική, η Regate παρέχει στην ελληνική αγορά τη σουίτα Regate Safe Mobility, με στόχο να προσφέρει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που χρειάζεται η σημερινή επιχείρηση για να ελέγξει τις φορητές συσκευές της, μέσα από ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο περιβάλλον. 

Το Regate Safe Mobility Suite είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα Mobile Device Management (MDM) και Enterprise Mobility Management (EMM) ειδικά σχεδιασμένη για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, η οποία επιτρέπει τόσο την απομακρυσμένη υποστήριξη των mobile συσκευών (tablets, smartphones, κλπ) όσο και την εφαρμογή των εταιρικών πολιτικών ασφαλείας. Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με μια λύση που «κουμπώνει» στις ανάγκες επιχειρήσεων, οι οποίες στελεχώνονται από εργαζόμενους που λειτουργούν έξω από τα φυσικά τείχη της επιχείρησης. Το Regate Safe Mobility Suite ξεπερνάει την απλή καταγραφή των πόρων (assets) της επιχείρησης, και μέσω ασφαλών καναλιών επικοινωνίας, επιτρέπει τη συνεργασία, την αυτοματοποιημένη ανάλυση προβλημάτων, τον απομακρυσμένο έλεγχο της κάθε συσκευής, και όλες τις βασικές λειτουργίες που αναζητά μια επιχείρηση από ένα MDM πακέτο.

Θεμελιώδες συστατικό του Regate Safe Mobility Suite είναι το Remote Care, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο στο Remote Support όσο και στο Mobility Management πακέτο. Επιτρέπει σε απομακρυσμένους χρήστες (π.χ. τους τεχνικούς) να έχουν πλήρη έλεγχο στις κινητές συσκευές των στελεχών απομακρυσμένα, τόσο για λόγους ελέγχου, αλλά και για τεχνική υποστήριξη. Επίσης χάρη στο Device Care, το Regate Safe Mobility Suite προσφέρει δυνατότητες διάγνωσης και αυτόματης επισκευής κοινών προβλημάτων, αντιμετωπίζοντας προβλήματα της συσκευής. Χρησιμοποιεί γρήγορες, σε βάθος γνώσεις και διορθώσεις για τα πιο κοινά προβλήματα που ο κάτοχός της μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σύνδεσης της συσκευής στο Ιnternet ή τη διαθεσιμότητα ενός συμβούλου υποστήριξης. Το Device Care μπορεί να τρέξει αθόρυβα στο παρασκήνιο ή να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα για την επιδιόρθωση προβλημάτων. Μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της διάγνωσης και την περιγραφή του προβλήματος σε εξωτερικά συστήματα των επιχειρήσεων, ώστε επισπεύσει το στάδιο ανακάλυψης και να διευκολύνει την προληπτική φροντίδα. 

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι αυτό που οφείλει να κάνει πράξη μια επιχείρηση είναι να σχεδιάζει και να προσεγγίζει με όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο τρόπο το enterprise mobility και τις mobile εφαρμογές, εντάσσοντάς τις στην ευρύτερη business στρατηγική τους, το Regate Safe Mobility Suite δεν είναι απλά μία ακόμη εταιρική λύση, αλλά μια σημαντική επένδυση για την ανάπτυξη της επιχείρησης. 

Πηγή: http://biztech.gr/wp-content/uploads/2016/02/Tech-Channel-Partner-39.pdf (p.28)