Σύμφωνα με την IDC

Οι παραγγελίες wearable συσκευών αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να αγγίξουν τα 101,9 εκατ., αυξημένες κατά 29% ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία της IDC, ενώ η συνολική αγορά προβλέπεται να παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20,3%, αγγίζοντας τα 213,6 εκατ. παραγγελίες το 2020.

Όπως αναφέρουν αναλυτές της IDC, αντίθετα με τα smartphones που ενσωματώνουν πολλαπλές τεχνολογίες σε μία συσκευή, η αγορά των wearables είναι μία «συλλογή»  διαφορετικών συσκευών. Τα ρολόγια και τα wristbands θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή, ωστόσο η αγορά θα επωφεληθεί και από την εμφάνιση επιπλέον τύπων «συσκευών», όπως ενδύματα και οπτικά, που θα παρέχουν νέες δυνατότητες στους καταναλωτές. Δύο ακόμη σημαντικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την αγορά είναι η cellular συνδεσιμότητα και εφαρμογές. Το πρώτο ουσιαστικά «απελευθερώνει» τη συσκευή wearable από την «σύνδεση» με ένα smartphone, ενώ δίνει τη δυνατότητα να μεταδίδει και να λαμβάνει δεδομένα. Τέλος, οι εφαρμογές αυξάνουν την αξία και τη χρήση των wearables, καθώς οι χρήστες ζητούν πλέον περισσότερα πέρα από τα στοιχεία για την υγεία και την ευεξία τους, όπως εφαρμογές για τις ειδήσεις, τον καιρό, τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και εφαρμογές Internet of Things.

Οι εφαρμογές σε συνδυασμό με την cellular συνδεσιμότητα, θα προσφέρουν στο χρήστη τη δυνατότητα να μην χρησιμοποιούν πλέον το smartphone τους.