Μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη

Ο όρος Ransomware αφορά σε έναν νέο τύπο ηλεκτρονικής απειλής που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς. Εφόσον καταφέρει να μπει στο σύστημά σας, κρυπτογραφεί με γοργούς ρυθμούς όλα τα αρχεία σας, και στη συνέχεια σας ενημερώνει ότι θέλει λύτρα (περίπου 1.500 Ευρώ) για την αποκρυπτογράφηση.

Η απειλή είναι σημαντική, διότι η κρυπτογράφηση που γίνεται είναι αδιαπέραστη, και η πληρωμή των λύτρων δεν εγγυάται την επαναφορά των αρχείων, όπως θα σας ενημερώσει και σε ερώτημά σας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι τρόποι για να εισέλθει ένα Ransomware στο σύστημά σας είναι πολλοί, και οι απλούστεροι είναι να λάβετε ένα αθώο email ή να μπείτε σε μια ιστοσελίδα η οποία τον μεταφέρει εν αγνοία σας.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη. Εγκατάσταση ενός σωστού antivirusκαι μιας ολοκληρωμένης λύσης backup βοηθούν, αλλά δεν είναι αρκετά από μόνα τους. 

Ειδικά για το πελατολόγιο της Regateπου έχει ενεργό συμβόλαιο νέων εκδόσεων και τεχνικής υποστήριξης, η εταιρεία μας έχει προβεί σε μια σύντομη μελέτη του συστήματός σας και μπορεί να σας κατευθύνει σε διορθωτικές ενέργειες.