Τα έσοδα των vendors από τις πωλήσεις υποδομών (server, storage και Ethernet switch) για cloud IT, συμπεριλαμβανομένου του public και του private cloud, αυξήθηκαν κατά 25,8% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2017 (2Q17), αγγίζοντας τα 12,3δισ. δολάρια, σύμφωνα με την IDC. 

Oι δαπάνες σε υποδομές public cloud αυξήθηκαν κατά 34,1% σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας σήμερα το 33,5% των δαπανών παγκοσμίως σε υποδομές Πληροφορικής, σε σχέση με το 27% που κατείχαν ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα του private cloud άγγιξαν τα 3,7 δισ. δολάρια (+9,9% σε ετήσια βάση). 

 

Οι συνολικές δαπάνες σε υποδομές cloud σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με τις παραδοσιακές, non-cloud, υποδομές να συνεχίζουν την πτώση τους (-3,8% σε σχέση με πέρσι), αν και συνεχίζουν να δεσμεύουν το 52,4% των δαπανών σε υποδομές ΙΤ για το τρέχον τρίμηνο (13,6 δισ. δολάρια). 

Το public cloud απορροφά στην παρούσα φάση το 70,2% των συνολικών δαπανών σε υποδομές cloud. Η αγορά που κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στις υποδομές public cloud ήταν αυτή των Enterprise Storage Systems, με τα έσοδα της να αυξάνουν κατά 30,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, συγκεντρώνοντας πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων στο public cloud.

Τα έσοδα των αγορών Server και Ethernet Switch public cloud αυξήθηκαν κατά 24,6% και 26,8% αντίστοιχα. Οι δαπάνες στις υποδομές private cloud συνεχίζουν να ωθούνται από την αγορά server, η οποία συγκεντρώνει σχεδόν το 60% των εσόδων σε αυτό το τμήμα για τα τελευταία 18 τρίμηνα.

(πηγή: NetFax, 09/10/2017)