Σε άνοδο Xiaomi και Huawei

 Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις smartphones τους πρώτους τρείς μήνες του έτους, με τις παραγγελίες να αγγίζουν τα 334,3 εκατ. smartphones ήτοι σχεδόν 10 εκατ. λιγότερες συσκευές σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Η συρρίκνωση της παγκόσμιας αγοράς οφείλεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, στην υποχώρηση των πωλήσεων στην Κίνα. Για πρώτη φορά μετά το τρίτο τρίμηνο 2013 πουλήθηκαν στην Κίνα λιγότερες από 100 εκατ. συσκευές μέσα σε ένα τριμηνιαίο διάστημα. Ωστόσο, αν ρίξει κανείς μια ματιά στη λίστα των 5 κορυφαίων κατασκευαστών smartphones θα διαπιστώσει ότι η εξασθένηση της αγοράς δεν επηρέασε με τον ίδιο
τρόπο όλους τους κατασκευαστές. Ενώ η ηγέτιδα της αγοράς Samsung κατέγραψε μια πτώση της τάξης του 2,4%, η Apple (+2,8%) τα πήγε καλύτερα. Ακόμα καλύτερη ήταν η εικόνα για τις Huawei (+13,8%) και Xiaomi. Eιδικά η τελευταία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 87,8%, ενισχύοντάς τις κυρίως σε περιοχές εκτός Κίνας.
Ο Κινέζος κατασκευαστής συνέχισε την επέκταση του στην Ινδία και άλλες νοτιοασιατικές χώρες, όπου το low-end μοντέλο Redmi 5A έχει γίνει best seller Τα ηνία της αγορά συνεχίσει να κρατά η νοτιοκορεάτικη Samsung, πουλώντας τα α’ τρίμηνο 2018 78,2 εκατ. smartphones.

  

ΠΗΓΗ: IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, Μάιος 2018
Σημειώσεις:
-Tα στοιχεία είναι προκαταρκτικά και ενδέχεται να αλλάξουν
- Οι παραγγελίες αφορούν branded και όχι ΟΕΜ συσκευές