Πάνω από 30 δισ. δολάρια τζίρος το 2018

 Οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού θα οδηγήσουν σε δαπάνες άνω των 30 δισ. δολαρίων το 2018 στην αγορά Application Infrastructure and Middleware (AIM), σύμφωνα με την Gartner. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα έσοδα της αγοράς AIM άγγιξαν τα 28,5 δισ. δολάρια το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,1% από το 2016. Η μετάβαση σε πλατφόρμες και υπηρεσίες cloud, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για δεδομένα και analytics σε πραγματικό χρόνο, η στροφή προς μια οικονομία API, ο γρήγορος πολλαπλασιασμός των τελικών σημείων του IO και η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν τις κύριες κινητήριες δυνάμεις αυτής της αγοράς.

Όσο περισσότερες εταιρείες κινούνται προς τα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη για σύγχρονες υποδομές εφαρμογών για τη σύνδεση δεδομένων, λογισμικού, χρηστών και υλικού με
τρόπους που παρέχουν νέες ψηφιακές υπηρεσίες ή προϊόντα, σημειώνουν οι αναλυτές.

Η Gartner προβλέπει ότι η αγορά AIM θα αυξηθεί ακόμη ταχύτερα τ ο 2018, μετά το οποίο η ανάπτυξη των δαπανών θα επιβραδυνθεί κάθε χρόνο, φθάνοντας το 5% το 2022. Επιπλέον, η δυναμική στην αγορά AIM μετατοπίζεται από τους κατεστημένους κατασκευαστές στην αγορά, στους ανερχόμενους ανταγωνιστές.

Οι on-premises σουίτες εφαρμογών που εξυπηρετούνται από φορείς της αγοράς όπως η IBM και η Oracle πέτυχαν μονοψήφια ανάπτυξη το 2016 και το 2017. Η Gartner αναμένει ότι η ανάπτυξη αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το 2022.