Για να κατανοήσουμε καλύτερα το περιεχόμενο του Digital Marketing και να μπορέσουμε αργότερα να το ενσωματώσουμε στην επιχείρησή μας, θα επιχειρήσουμε να εξετάσουμε και να εξηγήσουμε τους 9 βασικούς τύπους του. Πολλοί, ακούγοντας τον όρο, φέρνουν στο μυαλό τους το «online marketing». Ωστόσο, Digital Marketing στην πραγματικότητα είναι όλες οι δραστηριότητες marketing που χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές.
 
Πριν λοιπόν διαλέξετε τον τύπο marketing που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση, ας βεβαιωθούμε μαζί πως έχουμε πλήρως κατανοήσει τις διαφορές μεταξύ των τύπων αυτών.
 
No.1 Social Media Marketing:
Το Social Media Marketing έχει δικαίως πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αποσαφήνισης του ορισμού του Digital Marketing. Το Social Media Marketing έχει σίγουρα κερδίσει επάξια την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα. Αυτό γιατί σημαίνει τη χρήση των κοινωνικών πλατφορμών και ιστοσελίδων των μέσων ενημέρωσης για την προώθηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Ουσιαστικά, μιλάμε για τη στοχευμένη χρήση των συνομιλιών των Social Media για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για ένα brand ή ένα προϊόν. Κάθε κοινωνικό δίκτυο όμως, έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, διαφορετικές πρακτικές επικοινωνίας και περιεχόμενο προτίμησης του κοινού. Γι’ αυτό συνιστώ μεγάλη προσοχή και στοχευμένη τοποθέτηση του κάθε κοινωνικού δικτύου ανάλογα με τον σκοπό της επιχείρησης. Ο πιο κατάλληλος για να διευκρινίσει τον τρόπο χρήσης των Social Media σαν μέσο επίτευξης του Digital Marketing είναι μια καταρτισμένη εταιρία και ένας επαγγελματίας στον χώρο του Digital Marketing και της διαφήμισης.
 

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2AyZmTy 

Πηγή: https://www.suit.gr  Αρθρογράφος: Βαλέρια Λαδά