Μειωμένος θα είναι για το 2019 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, όπως προκύπτει από το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Έτσι, από τα 28 εκατ. ευρώ, που ήταν η πρόβλεψη είσπραξης από το φόρο για το 2018, για το 2019 ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, γεγονός, το οποίο αντιστοιχεί σε τέσσερα λεπτά ειδικό φόρο έναντι 20, που ήταν έως και σήμερα (με βάση ότι εισπράχθηκαν τελικά πολύ λιγότερα).

ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Το συγκεκριμένο γεγονός έχει προκαλέσει συγκεχυμένα συναισθήματα στην αγορά, δεδομένου ότι αφενός μειώνεται ο φόρος, αφετέρου δεν καταργείται, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις, που υπήρξαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα από στελέχη της κυβέρνησης.

Στο ίδιο πλαίσιο, πηγές με γνώση του θέματος, οι οποίες μίλησαν στο FnB Daily, αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει στα σκαριά εγκύκλιο, με σκοπό να συνταχθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ανέφερε ότι δεν υφίσταται βάση επιβολής. Η τροποποιημένη εγκύκλιος αναμένεται ότι θα γνωστοποιηθεί από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Το άρθρο περιλαμβάνει επιπλέον τις εξής ενότητες:
• ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ - ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ
• ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ
• ΖΗΤΗΜΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΦΟΡΟ 20 ΛΕΠΤΑ/ΛΙΤΡΟ

Διαβάστε όλο το άρθρο στο FnBDaily, Τεύχος 697
Πηγή: http://www.fnbdaily.com