Οι διαδικτυακοί κίνδυνοι (Cyber Threats) παραμονεύουν σε όλες τις εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους και  επιχειρηματικής δραστηριότητας, από τις πιο σύνθετες ως τις πιο απλές ως προς την χρήση της τεχνολογίας. Όλοι μας έχουμε ακούσει τον όρο Ransomware, και ξέρουμε τουλάχιστον μια επιχείρηση που αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της για λίγες ώρες λόγω ransomware ή να πληρώσει τελικά τα λύτρα σε bitcoin. Οι διαδικτυακοί κίνδυνοι (Cyber Threats) είναι πολλοί όμως, και δεν περιορίζονται μόνο με ένα antivirus, αλλά ούτε και με πρακτικές που δυσχεραίνουν τις εργασίες μιας επιχείρησης. 

Έτσι, πέραν από τις κλασσικές πρακτικές ασφάλισης των δικτύων και των δεδομένων όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση firewalls, domains και antivirus, η αγορά πλέον ωριμάζει και παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα, τα οποία καλύπτουν την επιχείρηση καθώς και τους πελάτες και συνεργάτες τους από τους κινδύνους και τα έξοδα αντιμετώπισης. Ειδικά τώρα με την εφαρμογή του GDPR, αυτά τα ασφαλιστικά προϊόντα αποκτούν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι κίνδυνοι που σήμερα μπορούν να καλυφθούν περιλαμβάνουν:

Ευθύνη Δεδομένων: Καλύπτει τις οικονομικές συνέπειες της απώλειας ή χρήσης ευαίσθητων δεδομένων πελατών ή υπαλλήλων.

Διαχείριση Κρίσεων και εκπαίδευση σε θέμα διαρροής: Καλύπτει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένες ομάδες αντιμετώπισης ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων, καθώς και από αναγνωρισμένες εταιρίες δημοσίων σχέσεων που θα σας βοηθήσουν στη στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Τεχνική ανάλυση και ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων μετά από παραβίαση ή διαρροή δεδομένων
  • Βοήθεια στη διαχείριση εταιρικής φήμης καθώς και της προσωπικής φήμης των στελεχών
  • Εκπαίδευση σε θέματα ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων
  • Κάλυψη εξόδων ενημέρωσης και παρακολούθησης τρίτων μερών

Διοικητικές Υποχρεώσεις: Παρέχεται κάλυψη για εύλογες επαγγελματικές αμοιβές για νομικές συμβουλές και εκπροσώπηση σε σχέση με έρευνα για την προστασία δεδομένων.

Ηλεκτρονικά Δεδομένα: Παρέχει κάλυψη για τα έξοδα αποκατάστασης, εκ νέου συλλογής ή αναδημιουργίας δεδομένων μετά από διαρροή ή παραβίαση.

Διακοπή Λειτουργίας Εταιρικού Δικτύου: Καλύπτει την απώλεια καθαρών κερδών λόγω διακοπής λειτουργίας του δικτύου του ασφαλισμένου εξαιτίας παραβίασης ασφάλειας.

Πνευματικά Δικαιώματα: Καλύπτει τις αποζημιώσεις και τα έξοδα υπεράσπισης που προκύπτουν σε σχέση με παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτου ή αμέλεια σε σχέση με ηλεκτρονικό περιεχόμενο.

Εκβιασμός αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων στον κυβερνοχώρο: Καλύπτει πληρωμές λύτρων σε τρίτους οι οποίοι απειλούν να αποκαλύψουν εμπιστευτικά στοιχεία που αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο.

H REGATE σε συνεργασία με την εταιρεία μεσιτών ασφαλίσεων MG Insurance Strategy, σας προσφέρει μια δωρεάν μελέτη για την αξιολόγηση της ασφαλιστικής σας κάλυψης διαδικτυακών  κινδύνων που απειλούν τον οργανισμό σας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ταυτόχρονα, και εντός του Ιουνίου, προγραμματίζουμε σε συνεργασία με την AIG να διοργανώσουμε, ένα ειδικό σεμινάριο στο οποίο θα γίνει παρουσίαση της χρησιμότητας των ασφαλιστικών καλύψεων σχετικά με το Cyber Security, τα Cyber Threats και όλους τους εταιρικούς διαδικτυακούς κινδύνους, όπου θα απαντηθούν τυχόν ερωτήματα και θα συζητηθούν περιπτώσεις ζημιών και πώς αντιμετωπίστηκαν.