200 θερμίδες η μέση ημερήσια πρόσληψη από τα συγκεκριμένα ροφήματα

Οι νέοι ενήλικες, ηλικίας 20 – 39 ετών είναι η βασική μερίδα του καταναλωτικού κοινού στην οποία «μιλάνε» τα ενεργειακά ποτά / ροφήματα, σύμφωνα με τα πορίσματα της σχετικής έρευνας που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Preventive Medicine και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.  Οι άνδρες καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες σε σχέση με τις γυναίκες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νέοι ενήλικες καταναλώνουν ενεργειακά ποτά σε ποσοστό 5,5%. Η κατανάλωση παρουσιάζει αυξητική τάση καθώς το αντίστοιχο ποσοστό πριν 15 χρόνια ήταν μόλις 0,5%. Αύξηση αν και μικρότερη παρουσιάζεται και στους μεσήλικες καταναλωτές, από 0% σε 1,2% αντιστοίχως.

Κύριοι πυλώνες του μάρκετινγκ των συγκεκριμένων προϊόντων είναι ότι προωθούνται για την καταπολέμηση της κούρασης και τη βελτίωση των πνευματικών επιδόσεων. Ωστόσο οι επιστήμονες υγείας επισημαίνουν τόσο την υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες των συγκεκριμένων ροφημάτων, όσο και άλλους κινδύνους από την υπερκατανάλωσή τους.

Στην έρευνα, πάντως, επισημαίνεται ότι η γενικότερη διατροφική τάση για μείωση της πρόσληψης ζάχαρης αναμένεται να επηρεάσει και τα συγκεκριμένα προϊόντα τα προσεχή χρόνια.

 

FOODReporter Τεύχος63

Πηγή: www.boussias.com