Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ξεκινά ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστημονικούς κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Η δράση αφορά περισσότερους από 180.000 επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες για την παρακολούθηση προγράμματος 100 διδακτικών ωρών με πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

Οι κλάδοι που καλύπτονται είναι οι ακόλουθοι:
•           μηχανικοί (κάθε ειδικότητας)
•           οικονομολόγοι/λογιστές
•           δικηγόροι (ασκούμενοι , συμβολαιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή)
•           γιατροί (κάθε ειδικότητας), οδοντίατροι, ψυχολόγοι και συναφή ιατρικά επαγγέλματα
•           εκπαιδευτικοί
•           ερευνητές

Οι δικαιούχοι του προγράμματος καλούνται να επιλέξουν ένα από τα 10 ακόλουθα σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης προκειμένου να βοηθηθούν άμεσα στον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους στο διαρκές εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον:
1.          Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)
2.          Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί
3.          Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία
4.          Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες, σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης έκδοσης
5.          Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή - Ψηφιακά πιστοποιητικά - Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη
6.          Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων  (SMART BUILDINGS)
7.          Διαχείριση έργων  (Financial Spreadsheets/ Xρηματοοικονομική χρήση/ Πρακτικές DEVOPS) & Διαδικτυακή Συνεργασία
8.          Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον
9.          Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας
10.        Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης  (Social Media Marketing), με σύγχρονα εργαλεία και mobile εφαρμογές
 
Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα 600€, το οποίο είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, αρχής γενομένης της 14ης Απριλίου με 400€ προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό των 200€ θα δοθεί με την ολοκλήρωση του προγράμματος.
 
Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου και λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.