Δεν έλειψαν ούτε την χρονιά της πανδημίας σημαντικά επιχειρηματικά deals στον κλάδο των τροφίμων-ποτών. Ας δούμε οκτώ από αυτά που ξεχώρισαν το 2020.

Η CCEP πρόσφερε $6,6 δισ. για την εξαγορά της COCA-COLA AMATIL

Προς τα τέλη Οκτωβρίου, η European CocaCola European Partners (CCEP) συμφώνησε να αγοράσει την αυστραλιανή Coca-Cola Amatil, έναντι περίπου 6,62 δισ.δολαρίων Ο αυστραλιανός εμφιαλωτής υποστηρίζει την πρόταση εξαγοράς λόγω της αβεβαιότητας, που προκλήθηκε από την διακοπή δραστηριοτήτων στον τομέα της φιλοξενίας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού. Ενώνοντας δύο εταιρείες, που εμφιαλώνουν και διανέμουν προϊόντα της Coca-Cola, η συμφωνία αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση. Σύμφωνα με την CCEP, η προτεινόμενη συναλλαγή θα διπλασιάσει σχεδόν την εμβέλεια του καταναλωτικού της κοινού.

Η MARS εξαγόρασε την KIND NORTH AMERICA

Σε πλήρη εξαγορά της Kind North America προχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο η Mars Incorporated. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η αξία της Kind εκτιμάται στα $5 δισ.. Kind, που ιδρύθηκε το 2005 από τον Daniel Lubetzky, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα healthy snack brands, καθώς τα προϊόντα της παράγονται από απλά και φυσικά συστατικά, στα οποία κυριαρχούν οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Το brand portfolio αρχικά περιελάμβανε snack bars, ενώ αργότερα εμπλουτίστηκε με μπάρες δημητριακών, smoothie bowls και πρωτεϊνικές μπάρες ψυγείου. Θυμίζουμε ότι η Mars είχε εξαγοράσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Kind το 2017 και έκτοτε τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 35 χώρες.

Διαβάστε περισσότερα: FnB Daily Τεύχος 1145

Πηγή: www.fnbdaily.com