Παγκόσμια brands τροφίμων και μια ομάδα ευρωπαϊκών supermarkets συνεργάστηκαν με κορυφαίους επιστήμονες τροφίμων και περιβάλλοντος, για να δοκιμάσουν τις περιβαλλοντικές βαθμολογίες σε συσκευασίες προϊόντων τροφίμων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ποιοι συμμετέχουν
Brands
Nestlé
Tyson Foods
Mash Direct
Supermarkets
Sainsbury's
Co-op
M&S
Eroski
Πώς θα βγαίνει η βαθμολογία
Οι βαθμολογίες θα βασίζονται σε τέσσερα κριτήρια - εκπομπές άνθρακα, χρήση νερού, ρύπανση των υδάτων και επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα – και περιλαμβάνει αξιολόγηση σε κάθε στάδιο της παραγωγής τροφίμων, από τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση έως τη συσκευασία και τη μεταφορά. Ο άνθρακας θα έχει το σημαντικότερο βάρος στη συνολική βαθμολογία (49%) ενώ τα άλλα τρία κριτήρια θα έχουν από 17%. Αυτή η βαθμολογία θα κοινοποιηθεί στους καταναλωτές με ένα γράμμα (A + έως G) και με ένα φωτεινό σηματοδότη.
Διαβάστε περισσότερα: FnB Daily Τεύχος #1262
Πηγή: www.fnbdaily.com