Τα πρόσφατα στοιχεία του European eCommerce Report σχολιάστηκαν σε webinar του GR.E.C.A

Η είδηση δεν είναι καινούρια - ήδη, στα τέλη του περασμένου μήνα τα στοιχεία του European eCommerce Report ανέδειξαν τη χώρα μας  πρωταθλήτρια της γηραιάς ηπείρου, όσον αφορά το ρυθμό ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2020, όμως το Σάββατο έγινε επίσημη αποτίμηση αυτού του ιδιαίτερα ενθαρρυντικού στοιχείου από τα πλέον αρμόδια χείλη, αυτά της προέδρου του GR.E.C.A., του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Κατερίνας Φραϊδάκη.

Αν κοιτάξουμε πρώτα τις πέντε μεγάλες περιοχές στις οποίες έχει διαιρεθεί η Ευρώπη, για τους σκοπούς της έρευνας, τη μερίδα του λέοντος στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατέχει, προφανώς, η Δυτική Ευρώπη με 64%, όμως την ακολουθεί ο Νότος με 16% και προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση φέτος.    

Η διείσδυση του eCommerce, άλλωστε, πρέπει να αντιπαραβληθεί και με εκείνη του Διαδικτύου - στη νοτιοανατολική Ευρώπη φτάνει το 85% έναντι 95% της δυτικής. Ο ρυθμός ανάπτυξης που μας ενδιαφέρει, για την Ελλάδα αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο, από το 59% (με αποδέκτη κυρίως τους καταναλωτές, δηλ. B2C) στο 77% (και αρκετό πια, B2B), μακράν από τη δεύτερη Μολδαβία (49%).   

 

Διαβάστε περισσότερα: NetFax Τεύχος #4712
Πηγή: www.boussias.com