Διψήφια ανάπτυξη συνεχίζουν να εμφανίζουν τα super markets (οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων) και κυρίως οι νησιωτικές περιοχές ελέω τουρισμού και… πληθωρισμού, όπως αποτυπώνεται σε πρόσφατη έρευνα της NielsenIQ.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι ενώ τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν τον κύριο όγκο και τζίρο της κατανάλωσης, άνω του 50%, η περιφέρεια είναι αυτή που σταθερά εξακολουθεί να παρουσιάζει την πιο έντονη ανάπτυξη, με τις νησιωτικές περιοχές ειδικότερα, να αναπτύσσονται με διψήφιους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, ενώ το 2023 ο συνολικός τζίρος της αγοράς αυξήθηκε κατά 9,3%, το αντίστοιχο ποσοστό για την Κρήτη και τα Νησιά του Ιονίου & Αιγαίου διαμορφώθηκε στο +12,9% και +14% αντίστοιχα.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΙΟΝΙΟΥ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Εστιάζοντας περαιτέρω στα νησιά του Ιονίου & του Αιγαίου, τα οποία η NielsenIQ συμπεριλαμβάνει πλέον στην επίσημη συνολική εικόνα της αγοράς που αναλύει, αυτά συνεισέφεραν στις συνολικές πωλήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων κατά 8,4%, το οποίο αποτελεί έναν μέσο όρο για το σύνολο των διαφορετικών μηνών της περασμένης χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα: FnB Daily Τεύχος #1853
Πηγή: www.fnbdaily.com