Regate Blog Sales Force Automation, EXVan, Field Service by Regate

  • Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Μετάβαση στην κύρια πλοήγηση και σύνδεση

Αναζήτηση προβολής πλοήγησης

Πλοήγηση

Αναζήτηση

Λογότυπο

Τα trends του 2020 στον κλάδο των ποτών

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 14 Ιανουαρίου 2020
Τα trend της νέας χρονιάς στον κλάδο των ποτών καταγράφει νέα έρευνα της Imbibe. Αναλυτές στην έρευνα αυτή αναφέρουν ότι, ενώ οι πωλήσεις ορισμένων προϊόντων αυξάνονται, τα περισσότερα αποτυγχάνουν να κερδίσουν αρκετούς καταναλωτές για να γίνουν μακροπρόθεσμες επιτυχίες.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον, τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από τους επενδυτές για τα ποτά που έχουν σχέση με την υγεία, το 2020 είναι πιθανό να επανέλθουν στο προσκήνιο απλές προσθήκες στα ποτά, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3, του ψευδαργύρου, του ασβεστίου, του καλίου και των βιταμινών. Αυτά τα δοκιμασμένα θρεπτικά συστατικά μπορεί να κερδίσουν τους καταναλωτές, που πολλές φορές απογοητεύονται από ισχυρισμούς για τα ποτά που υπόσχονται έναν καλύτερο βραδινό ύπνο, βελτιωμένη πέψη, αυξημένη γνωστική λειτουργία, αυξημένη μυϊκή μάζα ή καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.
 
ΤΑ TRENDS ΤΟΥ 2020
 
Η έρευνα της Imbibe εκτιμά ότι η ζήτηση για ποτά, που υποστηρίζουν τη σωματική και συναισθηματική υγεία, θα συνεχίσει να αποτελεί καταλύτη για την καινοτομία. Αναμένει επιστροφή στα βασικά... ενσωματώνοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα ποτά, καθώς και νέα συστατικά, που προτείνονται για τη βελτίωση της χαλάρωσης Ω3. Τα ωμέγα-3 έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία, που θέλουν οι καταναλωτές. Η κατανάλωση ωμέγα-3 προτείνεται για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, του άγχους και των καρδιακών παθήσεων, καθώς και για την υγεία του εγκεφάλου.
 
ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
 
Πολλοί καταναλωτές μειώνουν την κατανάλωση προϊόντων, που έχουν θρεπτικά οφέλη, όπως ο χυμός πορτοκαλιού και το γαλακτοκομικό γάλα. Οπότε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τις εταιρείες να ενισχύουν προϊόντα με βιταμίνες και μέταλλα. Αναμένονται πολλά ποτά εμπλουτισμένα με ψευδάργυρο, ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνες B-12, C και D.
 
ΑΓΧΟΣ
 
Τα ποτά, που ενισχύουν τη διάθεση και ανακουφίζουν από το άγχος, αναμένονται βελτιωμένα με νέα συστατικά και θα βρίσκονται στο προσκήνιο. Βότανα και CBD θα είναι κοινά συστατικά σε ποτά για το σώμα και το μυαλό.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΤΑ
 
Θα συνεχίσει να υπάρχει αύξηση των λειτουργικών ποτών, που εισέρχονται στην αγορά. Τα εμπορικά σήματα θα ξεκινήσουν σειρές ευεξίας, που καλύπτουν διάφορες καταστάσεις, όπως η ενέργεια, οι γνωστικές επιδόσεις, η υγεία των εντέρων και η ομορφιά.
Σε μικρότερη κλίμακα, τα επόμενα χρόνια θα "τρέχουν" ποτά, που θα αντιμετωπίσουν ειδικές καταστάσεις ανάγκης όπως η υγιής ανάπτυξη του εγκεφάλου για μικρά παιδιά, η καρδιαγγειακή υγεία και η βελτιωμένη εμφάνιση του δέρματος.
 
ΖΑΧΑΡΗ
 
Η τάση για μείωση της ζάχαρης θα συνεχιστεί. Αναμένονται προϊόντα με πολλές επιλογές.
 
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ
 
Η βελτίωση της ενέργειας είναι μια ανάγκη για πολλούς καταναλωτές και γι 'αυτό τα ενεργειακά ποτά θα είναι σε άνοδο. Ενεργειακά ποτά ενισχυμένα με δημοφιλή αθλητικά συστατικά, όπως BCAAs, ηλεκτρολύτες και κρεατίνη θα είναι στο προσκήνιο το επόμενο έτος.
 
ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ
 
Εφόσον τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου, θα βρίσκονται σταθερά στα trends.
 
ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
 
Ο καφές είναι σταθερή αξία και αναμένεται να εμπλουτιστεί με πρόσθετα λειτουργικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, έλαιο MCT, CBD και άλλα.
 
MOCKTAILS
 
Οι millennials θα οδηγήσουν στον πολλαπλασιασμό των mocktails. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για απομίμηση cocktail, δηλαδή cocktails χωρίς αλκοόλ. Επίσης, οι καταναλωτές, μειώνοντας το αλκοόλ, χωρίς να το εγκαταλείψουν εντελώς, διερευνούν νέες επιλογές χαμηλού αλκοόλ. Στα trend θα είναι η μπύρα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά με χαμηλό αλκοόλ.
 
FnB Daily, Τεύχος 906
Πηγή: www.fnbdaily.com
 
 

Πώς σχολιάζει η αγορά την απόφαση-ανάσα για τις εξαγωγές

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 19 Δεκεμβρίου 2019

Θετικά αποτιμά η αγορά την απόφαση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιστρέψει η Ελλάδα στη λίστα των χωρών "εμπορεύσιμου ρίσκου" (marketable risk), για την βραχυπρόθεσμη ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020. Σύμφωνα με την Κομισιόν, "από το 2020 οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι εξαγωγικών πιστώσεων για την Ελλάδα θα θεωρούνται ως εμπορεύσιμοι, και θα καλύπτονται από ιδιωτικούς φορείς".

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ

Την αισιοδοξία τους εκφράζουν οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων στο FnB Daily. "Πρόκειται για μία απόφαση, που βοηθάει στις πιστώσεις εμπορικών συναλλαγών, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν", σημειώνει ο Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ. Το ζήτημα για τους παραγωγούς φέτας και γαλακτοκομικών προϊόντων είναι "η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές εταιρείες", αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος και συμπληρώνει πως "αυτή η απόφαση πρέπει να συνοδευτεί από την καλή εικόνα των εταιρειών, που εμπορεύονται φέτα και γαλακτοκομικά".

ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΖΑΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ"

Σχετικά με την απόφαση επιστροφής της χώρας μας στην κατηγορία "marketable risk" οι ελαιοπαραγωγοί την αποτιμούν ιδιαιτέρως θετικά. "Μέχρι πρότινος, δεν μας ασφάλιζαν για εισαγωγές λαδιού στη χώρα μας, πλέον θα μας ασφαλίζουν", σχολιάζει στο FnB Daily ο Ηλίας Νιάρχος,General Manager της Agrosparta και προσθέτει πως "αυτή η απόφαση έχει θετικό αντίκτυπο και στις εξαγωγές, καθώς αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στη χώρα μας". Ο ίδιος αναφέρει πως μέχρι πρόσφατα ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης δεν ασφάλιζαν τις εισαγωγές προς την Ελλάδα, αντιθέτως με την Αλβανία.

ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΟΙ: ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΑ DEALS

Ο αντίκτυπος της απόφασης κρίνεται θετικά και από τους εμπόρους φρούτων, καθώς "ευνοούνται πλέον οι συμφωνίες με προμηθευτές και διανομείς ξένων κρατών, τόσο για τα φρέσκα, όσο και τα μεταποιημένα φρούτα", σημειώνει ο Στέλιος Θεοδουλίδης, CEO της εταιρείας εμπορίας φρούτων Venus. "Τώρα είμαστε πιο ασφαλείς, καθώς αναβαθμιζόμαστε και οι προμηθευτές θα δέχονται πιο εύκολα τα ελληνικά προϊόντα" δηλώνει ο Στέλιος Θεοδουλίδης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, που είναι υπεύθυνοι για την οικονομική διπλωματία, υπογραμμίζουν στο FnB Daily πως μετά την απόφαση της Κομισιόν πρέπει να συμμορφωθούν τόσο οι τράπεζες, όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες. "Δεν πρόκειται να βγάλουμε κάποια ερμηνευτική εγκύκλιο, καθώς η απόφαση αφορά τον ιδιωτικό τομέα", σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΔΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΕΤΑΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη Δανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω της πλημμελούς τήρησης των υποχρεώσεων της χώρας, ως προς την ονομασία "Φέτα". Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Κομισιόν στην σχετική της ανακοίνωση, επιχειρήσεις, που εδρεύουν στη Δανία, παράγουν και εξάγουν λευκό τυρί σε τρίτες χώρες μετά την επισήμανσή του ως "Φέτα". Η Φέτα είναι καταχωρημένη προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) από το 2002 στην ΕΕ και, ως εκ τούτου, μπορεί να παραχθεί μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με ένα σύνολο προδιαγραφών παραγωγής. "Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται να προστεθεί μετά την κατοχύρωση του ονόματος φέτας στην Κίνα", σημειώνει ο Χρήστος Αποστολόπουλος στο FnB Daily.

 

FnB Daily, Τεύχος 897  

Πηγή: www.fnbdaily.com

  

€200 εκατ. για την προώθηση ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 16 Δεκεμβρίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει 200,9 εκατ. ευρώ, το 2020, για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων προώθησης των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ, τόσο εντός, όσο και εκτός της Ένωσης.

Στόχος είναι να βοηθήσει τον κλάδο να επωφεληθεί από τη διευρυνόμενη και ολοένα πιο δυναμική παγκόσμια αγορά γεωργικών προϊόντων διατροφής, να αυξήσει την ευαισθητοποίηση, σχετικά με τα συστήματα ποιότητας, καθώς και με τη βιολογική παραγωγή, και να βοηθήσει τους παραγωγούς για την αντιμετώπιση τυχόν διατάραξης της αγοράς.

ΠΩΣ ΘΑ "ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ" ΤΑ €200 ΕΚΑΤ.

• Απλά προγράμματα: 100

• Πολυπρογράμματα: 91,4

• Πρωτοβουλίες της Επιτροπής: 9,5

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.

Περισσότερο από το ήμισυ του προϋπολογισμού (118 εκατ. ευρώ), θα διατεθεί σε εκστρατείες, που θα στοχεύουν σε αγορές εκτός της ΕΕ με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης, όπως

• Καναδάς • Κίνα • Ιαπωνία • Κορέα • Μεξικό • Ηνωμένες Πολιτείες

Στους επιλέξιμους τομείς περιλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, οι επιτραπέζιες ελιές και το ελαιόλαδο και οι οίνοι.

Οι επιλεγμένες εκστρατείες έχουν ως στόχους:

• για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης τους, τη βελτίωση της προβολής τους και την αύξηση του μεριδίου αγοράς τους στις προαναφερόμενες χώρες-στόχους.

• την ενημέρωση των καταναλωτών, τόσο στην ΕΕ όσο και παγκοσμίως, σχετικά με τα διάφορα συστήματα και σήματα ποιότητας της ΕΕ, όπως οι γεωγραφικές ενδείξεις ή τα βιολογικά προϊόντα.

• να δώσουν έμφαση στα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας, καθώς και στην ποικιλομορφία και στις παραδοσιακές πτυχές των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ.

• εντός της ΕΕ, να δοθεί έμφαση στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και στην αύξηση, στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής, της κατανάλωσης νωπών φρούτων και λαχανικών.

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, για τις προσεχείς εκστρατείες, για το 2020, θα δημοσιευτούν τον Ιανουάριο του 2020, ενώ είναι επιλέξιμες να υποβάλλουν αιτήσεις  επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις παραγωγών και ομάδες αρμόδιες για δραστηριότητες προώθησης γεωργικών προϊόντων διατροφής.

 

FnB Daily, Τεύχος 891
Πηγή: www.fnbdaily.com
 

 

CoBots και Agribots: Οι νέοι συνεργάτες στο κρέας και τη γεωργία

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 11 Δεκεμβρίου 2019

Η τεχνολογία προσπαθεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο της αγρο-διατροφικής αλυσίδας και ειδικά της παραγωγής και της επεξεργασίας του κρέατος, όπως η σοβαρή έλλειψη εργατικών χεριών εξειδικευμένων στις ειδικές απαιτήσεις χειρισμού των ζώων, των σφαγίων και του κρέατος.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

Τα ρομπότ συνεργασίας ή υπηρεσιών, όπως αποκαλούνται τα CoBots (Collaborative Robots), δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά το 1996 από καθηγητές του Πανεπιστημίου Northwestern, ωστόσο πλέον έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να αντικαταστήσουν τα βαριά και συχνά επικίνδυνα βιομηχανικά ρομπότ και ταυτόχρονα να αξιοποιηθούν σε τομείς όπως η κτηνοτροφία και η επεξεργασία τροφίμων και ειδικότερα του κρέατος.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το πλεονέκτημα των CoBots σε σύγκριση με τα βιομηχανικά ρομπότ είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα ή με περιορισμένη καθοδήγηση ή και να «συνεργαστούν» άψογα με ανθρώπους για την εκτέλεση βαριών σωματικών εργασιών.Τα ρομπότ συνεργασίας είναι εξ ορισμού ασφαλέστερα, είναι μικρά και πολύ πιο οικονομικά, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους τα οφέλη του αυτοματισμού σε προσιτές τιμές και χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

AGRIBOTS

Μια διαρκώς εξελισσόμενη κατηγορία στα ρομπότ συνεργασίας είναι τα λεγόμενα AgriBots, τα οποία έρχονται να φέρουν επανάσταση στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και ειδικότερα της κτηνοτροφίας. Ήδη έχουν αρχίσει να αξιοποιούνται κάποιες εφαρμογές στη διαχείριση της βόσκησης μοσχαριών και προβάτων στη Νέα Ζηλανδία και την Ιρλανδία, κυρίως σε συνδυασμό με τη χρήση drones.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΥΓΩΝ

Στη γειτονική Ιταλία, τα CoBots χρησιμοποιούνται σήμερα από ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις για τη διαχείριση αυγών και συγκεκριμένα για τη συσκευασία και προετοιμασία των αυγών για διανομή, μια διαδικασία που αποτελεί πραγματική δοκιμασία για τις σωματικές αντοχές των εργατών.

ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ

Εξάλλου, τα CoBots είναι ιδανικά για την επεξεργασία τροφίμων, όπου απαιτούνται άριστες υγειονομικές προδιαγραφές, ενώ μπορούν να εργάζονται ακατάπαυστα σε περιόδους αιχμής και μπορούν εύκολα να επαναπρογραμματιστούν για να αξιοποιηθούν σε κάποια άλλη εργασία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Συνεταιρισμοί στη Νορβηγία έχουν στην κατοχή τους ρομπότ συνεργασίας, τα οποία μεταφέρουν τις βαριές παλέτες με προϊόντα, όπως επίσης και τα σφάγια στα σφαγεία. Σύμφωνα με στατιστικές, η μεταποίηση πουλερικών και κρέατος είναι από τις πιο επικίνδυνες εργασίες στο διατροφικό τομέα, κυρίως λόγω της κοπής, της συσκευασίας και του μεγάλου βάρους, που καλούνται να σηκώνουν καθημερινά και επί ώρες οι εργαζόμενοι.

Τα ρομπότ μπορούν να αναλάβουν αυτού του είδους τις εργασίες ή να βοηθήσουν συνεργαζόμενα με τους ανθρώπους.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ TYSON

Ο αμερικανικός κολοσσός παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος Tyson έχει εγκαταστήσει μια μεγάλη πειραματική μονάδα, η οποία έχει σκοπό να μεταφέρει τις τεχνολογίες αναγνώρισης μορφών (τεμάχια του ζώου και κρέατος) και χρωματικών αποχρώσεων (κατηγορίες τεμαχίων) σε κατάλληλα διασκευασμένα ρομπότ συνεργασίας, επιδιώκοντας ακριβώς την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένων εργατικών χεριών, που επιτείνεται εξαιτίας της γνωστής πολιτικής περιορισμού των εισροών ανθρώπινου δυναμικού από γειτονικές χώρες, που εφαρμόζει η διακυβέρνηση Τράμπ.

Οι εφαρμογές, όμως, των ρομπότ συνεργασίας επεκτείνονται ήδη και σε άλλες εξειδικευμένες και απαιτητικές εργασίες, που επαναλαμβάνονται μονότονα, όπως το ψήσιμο των μπιφτεκιών (burgers) στα καταστήματα ταχείας εστίασης.

 

FnB Daily Τεύχος 882

Πηγή: www.fnbdaily.com

 

Τα νέα trends στη συσκευασία και οι κινήσεις των εταιρειών

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 04 Δεκεμβρίου 2019

Σημαντικές αλλαγές καταγράφει η μελέτη της Tetra Pak στη συμπεριφορά των καταναλωτών, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα δίνουν μεγάλη σημασία στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων, πολύ περισσότερο από τις γενιές που προηγήθηκαν.

Η έρευνα καταγράφει ότι οι καταναλωτές συνειδητοποιούν ότι είναι άμεσα υπεύθυνοι για τον κόσμο γύρω τους και για την υγεία τους. Σχεδόν το 60% των καταναλωτών πιστεύει ότι η υγεία και η ευημερία τους επηρεάζονται έντονα από περιβαλλοντικά προβλήματα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η έρευνα της Tetra Pak για το 2019 αποκαλύπτει ότι το επίπεδο ωριμότητας ποικίλλει μεταξύ των χωρών.

Στη Βραζιλία, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τα οικολογικά και φυσικά προϊόντα, για υγεία, ομορφιά και βιώσιμα οφέλη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι νεότεροι καταναλωτές είναι, κυρίως, αυτοί οι οποίοι συνδέουν τα τρόφιμα με την υγεία και το περιβάλλον, ενώ πολλοί επιδιώκουν να διερευνήσουν διαφορετικές δίαιτες.

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, οι καταναλωτές είναι ενημερωμένοι και επιλέγουν προσεκτικά τη συσκευασία, ενώ αναζητούν περιβαλλοντικές πληροφορίες και αγοράζουν προϊόντα που δεν βλάπτουν το περιβάλλον, ακόμη και αν κοστίζουν περισσότερο. Τα τρόφιμα και τα ποτά αποτελούν βασικό καταλύτη εδώ και αναλύονται στο FnB Daily. Οι καταναλωτές θεωρούν πλέον ότι είναι οι πλέον υπεύθυνοι για το περιβάλλον:

71% υιοθετούν δέσμευση για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις αγοράς, τουλάχιστον για το 45% των καταναλωτών.

#1 CASE STUDY: WOODLANDS DAIRY

Αυτό που σημειώνει η μελέτη είναι πως, είναι αναμφισβήτητα προς το συμφέρον των εταιρειών να παράγουν τα προϊόντα τους με βιώσιμο τρόπο, καθώς περισσότεροι καταναλωτές εκτιμούν το χαρακτηριστικό αυτό, όταν αποφασίζουν ποια προϊόντα θα αγοράσουν. Το παράδειγμα της Woodlands, στη Νότια Αφρική, είναι χαρακτηριστικό. Η εταιρεία ξεκίνησε καταρχήν μια εκστρατεία με τίτλο "It’s All Good", δίνοντας έμφαση σε τρεις πυλώνες:

• Ποιότητα και επιχειρηματική ακεραιότητα

• Πλανήτης

• Άνθρωποι (όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί)

Τον Ιούνιο του 2019, λάνσαρε το γάλα σε συσκευασία που περιέχει περισσότερο από 80% ανακυκλώσιμα υλικά και έδωσε μεγάλη έμφαση στο marketing μέσα στα καταστήματα και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με το #GoodStartsSmall.

#2 CASE STUDY: WALDORF ASTORIA

Το ξενοδοχείο άνοιξε το 2018 στη Μπανγκόκ και καταλαμβάνει τους 3 τελευταίους ορόφους σε ένα εμπορικό κέντρο 60 ορόφων. Δίνει έμφαση στο περιβάλλον και παρέχει επισκέπτες στα δωμάτιά τους νερό σε χάρτινες συσκευασίες των 500ml, και όχι στο συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι, μαζί με καλαμάκια φτιαγμένα από φλοιό καλαμποκιού.

#3 CASE STUDY: JUST WATER

Η JUST Water, είναι μια καινοτόμος εταιρεία παραγωγής νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιεί τη χάρτινη συσκευασία σε σχήμα μπουκαλιού Tetra Top®. Το 82% της συσκευασίας Tetra Top αποτελείται από υλικά που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως από χαρτί με πιστοποίηση FSC™ και βιολογικό πλαστικό από ζαχαροκάλαμο.

#4 CASE STUDY: VALIO

Η Valio είναι η μεγαλύτερη γαλακτοκομική επιχείρηση στη Φινλανδία και διαθέτει περισσότερα από 300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε 50 χώρες. Πλέον επικεντρώνεται σε μια νέα σειρά με φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα με βρώμη και σε πρωτεΐνη, εναλλακτική σε σχέση με το κρέας. Ταυτόχρονα, έχει μια έξυπνη προσέγγιση της συσκευασίας και προτιμά τα ανακυκλώσιμα υλικά και τη χρήση ανακυκλωμένων πρώτων υλών.

FnB Daily Τεύχος 881

Πηγή: www.fnbdaily.com 

 

Η Regate χορηγός στο First Dairy Conference 2019

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 27 Νοεμβρίου 2019
Λίγες μέρες απέμειναν από την έναρξη του πρώτου συνεδρίου για το γάλα και τα γαλακτοκομικά στην Ελλάδα. Το First Dairy Conference 2019  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο εκδηλώσεων «Κτήμα Αριάδνη».
 
Μεγάλη είναι η συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών από την διεθνή και εγχώρια αγορά, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα των τελευταίων παγκόσμιων τάσεων και καινοτομιών, που αφορούν τόσο στην παραγωγική, όσο και στην μεταποιητική διαδικασία.
 
Στελέχη της βιομηχανίας γάλακτος και γαλακτοκομικών, επαγγελματίες στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου και της ασφάλειας τροφίμων, του packaging, της διατήρησης και διανομής των προϊόντων, επιστήμονες του τομέα της τεχνολογίας τροφίμων και της διατροφής, εκπρόσωποι από τα χρηματοδοτικά ιδρύματα και θεσμικοί παράγοντες, μέσα από παρουσιάσεις και πάνελ διαλόγου θα συζητήσουν και θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα σχετικά με:
 
• Τις παγκόσμιες τάσεις διατροφής και τα νέα ζητήματα που ανακύπτουν για τις ανάγκες των καταναλωτών

• Τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται στις διεθνείς αγορές για τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα

• Το θεσμικό πλαίσιο για τους παραγωγούς

• Την ιχνηλασιμότητα και τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας στην εφοδιαστική αλυσίδα

• Τις καινοτομίες και τις νέες κατηγορίες προϊόντων
 
Η Regate είναι χορηγός στο First Dairy Conference 2019, υποστηρίζοντας την διοργάνωση ενός πρωτοποριακού θεσμού για τα ελληνικά δρώμενα. Αναμένεται μεγάλη προσέλευση συμμετεχόντων, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό για τα επιμέρους θέματα που θα πραγματευτεί το συνέδριο.
 
Η Regate θα παρουσιάσει τη δυναμική και ανοδική της πορεία μέσα στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, έχουσα διεκπεραιώσει με επιτυχία σειρά σημαντικών Mobile CRM και Sales Force Automation έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα προβάλει τις νέες mobile λύσεις της ειδικά για τις δραστηριότητες του γαλακτοκομικού κλάδου και θα αναφερθεί σε επιτυχημένα case studies πελατών της.
 
Διαβάστε περισσότερα για το συνέδριο: https://www.dairyconference.gr/agenda/
 
 
 

Υψηλή τεχνολογία και εξειδικευμένες mobile εφαρμογές στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 26 Νοεμβρίου 2019

Σε μικρό χρονικό διάστημα, στελέχη της εταιρείας μας βρέθηκαν σε νέες συναντήσεις με επιχειρήσεις του γαλακτοκομικού κλάδου, στις οποίες δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στις απαιτητικές λειτουργίες τους και στις αυξημένες ανάγκες τους να ενσωματώσουν ένα πλήρες πακέτο mobile εφαρμογής.

Σκοπός τους είναι να μπορούν πλέον να προσαρμόζονται εύκολα και γρήγορα σε καινούριες διαδικασίες και στρατηγικές πωλήσεων, να έχουν εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία τους, λόγω της ευαισθησίας των προϊόντων τους και να κρατήσουν χαμηλό το κόστος υποστήριξης και χρήσης των συστημάτων τους.

Απώτερος στόχος του κλάδου είναι ασφαλώς η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους, η αύξηση των πωλήσεων, η ακρίβεια στη διαχείριση της αποθήκης των φορτηγών και η αυτοματοποίηση στη διασύνδεση των φορητών συσκευών με το κεντρικό εμπορολογιστικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Εδώ έρχεται να δείξει το Regate Effective την αποτελεσματικότητά του.

Ο συνδυασμός των λύσεων που προσφέρει η Regate στην αυτοματοποίηση των πωλήσεων (SFA) και στην φορητή τιμολόγηση (Ex-van) δίνει την απάντηση και την βεβαιότητα στους πελάτες σας, ότι θα καλύψουν ικανοποιητικά τις ανάγκες τους και θα βρουν στην εφαρμογή Regate Effective ένα εύχρηστο εργαλείο εκτέλεσης των λειτουργιών τους.

Με την ολοκληρωμένη λύση αυτοματοποίησης πωλήσεων Regate Effective στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο κάθε χρήστης ενημερώνεται για εμπορικές πολιτικές ανά πελάτη, διαχειρίζεται το πελατολόγιό του, το πρόγραμμα και τα δρομολόγιά του, γνωρίζει προσφορές, κάνει εισπράξεις, παρακολουθεί τους στόχους του.

Επιπρόσθετα, χειρίζεται με ευελιξία πληροφορίες που αφορούν σε ενέργειες merchandising, καταγράφοντας προϊόντα, προωθητικές ενέργειες και έχοντας την δυνατότητα να επεξεργαστεί πληροφορίες για τον ανταγωνισμό.

Με το Regate Effective EX-VAN και με χρήση Android smartphones/tablets και φορητών εκτυπωτών (thermal ή dot matrix), ο χρήστης έχει διαθέσιμη μία πληθώρα λειτουργιών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον τελικό αποδέκτη εκδίδοντας παραστατικά, ελέγχοντας την διαθεσιμότητα προϊόντων στο φορτηγό του, καταγράφοντας κατάσταση παγίων (π.χ. ψυγεία), κάνοντας εισπράξεις και οργανώνοντας τις πωλήσεις του.

Επιπλέον, οι επιθεωρητές πωλήσεων θα σας ζητήσουν να μπορούν να ελέγχουν τις πωλήσεις και να έχουν ανά πάσα στιγμή στοιχεία-στατιστικά για τους πελάτες τους, τους πωλητές τους, τους οδηγούς τους.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Regate Effective μπορεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για τα ημερήσια δρομολόγια, να συντηρεί προσφορές, στοχοθεσίες, τιμοληψίες και προωθητικές ενέργειες για κάθε χρήστη, καθώς και να δίνει την δυνατότητα στο ανώτερο στέλεχος να επεξεργάζεται στοιχεία παγίων, παράπονα και αιτήματα πελατών με ευκολία και αμεσότητα.

Το Regate Effective είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει όλον τον κύκλο «αυτοματοποίηση παραγγελιοληψίας και ex-van πώλησης» και με την ενιαία προσέγγισή του μπορεί να καλύψει κάθε ιδιαιτερότητα του κλάδου των γαλακτοκομικών προϊόντων, εξυπηρετώντας στον καλύτερο έλεγχο του εξοπλισμού, της αποτελεσματικής διαχείρισης των πωλήσεων και της έξυπνης χρήσης των πληροφοριών που καταγράφονται σε όλες τις φάσεις του κύκλου εργασιών και λειτουργιών της επιχείρησης. 

 

HSBC Navigator: 9 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναμένουν ανάπτυξη την επόμενη πενταετία

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 21 Νοεμβρίου 2019

Μετά από δέκα χρόνια δυσχερών οικονομικών συνθηκών, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αισθάνονται αισιόδοξες για τις μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης και τις προοπτικές τους για το διεθνές εμπόριο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της HSBC με τίτλο "Navigator: Now, next and how”. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες από 9.100 εταιρείες σε 35 χώρες και γεωγραφικές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα φαίνεται να υιοθετούν μια "αργή και σταθερή" στρατηγική προκειμένου να σταθεροποιήσουν την πορεία τους μετά από μια ταραχώδη δεκαετία.

Ισχυρές προσδοκίες ανάπτυξης 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 85% των ελληνικών επιχειρήσεων αναμένουν ότι θα αναπτυχθούν κατά το επόμενο έτος, ποσοστό μεγαλύτερο τόσο από τον παγκόσμιο όσο και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (79%). Μάλιστα, σήμερα το 65% των εταιρειών στην Ελλάδα δηλώνουν πιο αισιόδοξες σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Ωστόσο, μόνο το 19% των εταιρειών στην Ελλάδα ανήκουν στην κατηγορία "επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης", δηλαδή αναμένουν ανάπτυξη που υπερβαίνει το 15%. Το αντίστοιχο ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι υψηλότερο και αγγίζει το 21%.

Όσον αφορά στην επόμενη πενταετία, το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αναμένουν ανάπτυξη, ποσοστό μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο και τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (82% και 80% αντίστοιχα). Μόνο, όμως, το 35% των συμμετεχόντων στην έρευνα από την Ελλάδα αναμένουν ότι η επιχείρησή τους θα αλλάξει ριζικά ή σημαντικά τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος παγκοσμίως φτάνει στο 50% και στην Ευρώπη το 41%.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναμένουν διεθνή ανάπτυξη

Το 81% των συμμετεχόντων στην έρευνα από την Ελλάδα είναι θετικοί για τις προοπτικές της επιχείρησής τους ως προς το διεθνές εμπόριο τα επόμενα δύο χρόνια, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το αντίστοιχο της υπόλοιπης Ευρώπης (79%). Μάλιστα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διεθνώς είναι ακόμα πιο αισιόδοξες για το μέλλον τους– 98% αυτών των εταιρειών είναι θετικές σε σχέση με την ανάπτυξή τους το επόμενο έτος έναντι 85% του μέσου όρου των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι θετικές για το διεθνές εμπόριο, το οποίο βλέπουν ως μοχλό ανάπτυξης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Υποστηρίζουν ότι θα φέρει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες (86%), θα προωθήσει την καινοτομία (76%) και θα βελτιώσει την αποδοτικότητά τους (69%).

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/335sKvN

Πηγή: www.capital.gr  

 

ManpowerGroup: Μετατροπή των C-Suite Στελεχών σε D-Suite

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 18 Νοεμβρίου 2019
Η αυτοματοποίηση, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνουν τον κλάδο της Παραγωγής, ενισχύοντας την παραγωγικότητα, την ευελιξία και την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι εταιρείες υψηλών επιδόσεων αναβαθμίζουν τις δεξιότητες των ομάδων τους προκειμένου να είναι σε θέση  να διαχειριστούν με επιτυχία τις Νέες Τεχνολογίες και να εκτελούν εργασίες τις οποίες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν από μόνες τους οι μηχανές. Η συμφιλίωση με την Επανάσταση δεξιοτήτων απαιτεί ηγετικά στελέχη που μπορούν να ενθαρρύνουν μια κουλτούρα εκμάθησης και προσαρμοστικότητας. Η αλλαγή είναι μια φυσιολογική διαδικασία, που ξεκινά από τα ανώτερα ιεραρχικά στελέχη του οργανισμού που δείχνουν ότι μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα.

Η ManpowerGroup μέσα από πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε για το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της Παραγωγής, ανέλυσε τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται για να αναπτυχθεί κάθε οργανισμός του κλάδου. Παρόλο που η έρευνα εστίασε στον κλάδο της Παραγωγής, συγκεντρώσαμε στοιχεία και για άλλους κλάδους.
 
Ακολουθούν τα κύρια ευρήματα:
 
1. Πλέον είναι εφικτός ο "διαχωρισμός" των κλάδων από τις εταιρείες ώστε να είναι δυνατή η πρόβλεψη για τις μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Γνωρίζουμε πως να το κάνουμε για να μείνουμε μπροστά από τις αλλαγές.
 
2. Η στρατηγική τοποθέτηση του εργασιακού δυναμικού στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς απαιτεί από την Ηγεσία διαφορετική προσέγγιση. Οι εταιρείες πρέπει να μεταβούν στην Digital-Suite κουλτούρα, με την απόκτηση μιας ομάδας ηγετών με ψηφιακές ικανότητες.

Αυτή είναι η γραμμή εκκίνησης.

Οι Digital-suite ηγέτες έχουν αναλυτική σκέψη και είναι «συνδεδεμένοι» και εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία. Όπως όλοι οι πραγματικοί ηγέτες, θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι, εύκολα προσαρμόσιμοι, να διαθέτουν αντοχή και να είναι καθοδηγητικοί. Επίσης, οι Digital-suite ηγέτες πρέπει να δώσουν έμφαση στις ακόλουθες ικανότητες:

• Επιτάχυνση της απόδοσης με την ενθάρρυνση της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος
• Απελευθέρωση των ταλέντων, μέσω της οικοδόμησης μιας κουλτούρας ευμάθειας και εξέλιξης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας
• Δέσμευση για ηγεσία που προωθεί την καινοτομία και τη λήψη δύσκολων αλλά ορθά υπολογισμένων αποφάσεων

Αυτές οι δεξιότητες μπορούν εύκολα να μεταδοθούν. Οι ηγέτες που προάγουν την ευμάθεια αποτελούν παράδειγμα για τους εργαζόμενους που θα πρέπει να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.
 
Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2QuSr6d
Πηγή: https://www.businessnews.gr
 
 

5 Καταναλωτικές τάσεις των Generation Z

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 13 Νοεμβρίου 2019

Οι έμποροι λιανικής προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν τις προτιμήσεις των νεότερων καταναλωτών. Οι πελάτες, που ανήκουν στους Generation Z και προτιμούν της αλυσίδες της μικρής λιανικής (convenience stores), παρουσιάζουν πέντε τάσεις στην καταναλωτική τους συμπεριφορά.

1. HAVING IT ALL

Οι Gen Z και οι νεότεροι Millennials διαθέτουν τη γνώση και είναι πρόθυμοι να ψάξουν αρκετά για επιλογές σε menu, που εκπληρούν τις απαιτήσεις τους και συνεπώς είναι πρόθυμοι να πληρώσουν και περισσότερα.

→ 76% συμφωνούν ότι θα πρέπει να μπορούν να βρίσκουν υγιεινά τρόφιμα εύκολα

→ 86% περιμένουν τα υγιεινά τρόφιμα να έχουν πολύ καλή γεύση

→ 66% δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν παραπάνω για ένα snack εφόσον είναι υγιεινό

2. EVERYDAY LUNCH ELEVATED

Οι νεότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τις πρωτότυπες προτάσεις των menu, που προσέφεραν μια συναρπαστική, αναβαθμισμένη εκδοχή στο μεσημεριανό τους γεύμα, όπως η πίτσα και το τυρί στη σχάρα.

→ 74% ηλικίας 15-18 αναφέρουν πως είτε τους αρέσει, είτε αγαπούν τα Honey Sriracha Chicken Flatbread, τα οποία είναι flatbread με επικάλυψη μοτσαρέλλα και κομματάκια κοτόπουλου, τοματίνια, φρέσκο κόλλιανδρο, πασπαλισμένα με σως μελιού, Sriracha

→ 68% ανέφεραν επίσης πως θα τους άρεσε το sandwich με ψημένο τυρί και Vegetable, το όποιο θα είναι φτιαγμένο με ψωμί ολικής άλεσης, βαλσάμικο και λιωμένο τυρί cheddar.

3. CUSTOMIZABLE MADE FOR ME

Οι νεότεροι καταναλωτές απολαμβάνουν χώρους εστίασης, που τους επιτρέπουν να εξατομικεύουν το γεύμα τους. 

→ 86% θα επέλεγαν να παραγγείλουν από menu, που μπορούν να εξατομικεύσουν τις επιλογές τους

→ 83% αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόβλημα να περιμένουν μέχρι να ετοιμαστεί το εξατομικευμένο sandwich τους, αντί να αγοράσουν ένα συσκευασμένο/έτοιμο

4. PROTEIN POWER

Η προσθήκη επιπλέον πρωτεϊνης στη δίαιτά τους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για πολλούς νέους καταναλωτές. Οι ίδιοι καταναλωτές εκτιμούν επίσης τις προσφορές, που τους δίνουν τη δυνατότητα να καταναλώσουν snack πρωτεΐνης, ενώ είναι στο δρόμο.

→ 66% ανέφεραν πως η high-protein διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική

→ 82% δηλώνουν πως αγαπούν το κρέας. Όταν τους παρουσιάστηκαν μενού προς αξιολόγηση, 66% αυτών ανέφεραν πως θα δοκίμαζαν ένα high-protein snack box, το όποιο θα περιείχε μερίδες από τυρί cottage, φέτες καπνιστού jerky γαλοπούλας και ανάλατα ψημένα αμύγδαλα.

5. PERSONALLY CONNECTED

Παρόλο, που αγαπούν την τεχνολογία, οι νέοι καταναλωτές αναγνωρίζουν τα οφέλη που προσθέτει το ανθρώπινο στοιχείο στη γευστική τους εμπειρία.

→ 87% δήλωσαν πως είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τα τρόφιμα ή τις γευστικές επιλογές, που προσφέρουν/πουλάνε, ενώ οι μισοί από το ίδιο group ανέφεραν ότι δεν θα προχωρούσαν σε οποιαδήποτε αγορά, εάν οι εργαζόμενοι ήταν άκεφοι ή αδιάφοροι για τα προϊόντα, που προωθούν.

 

FnB Daily Τεύχος 870
Πηγή: www.fnbdaily.com

 

ΙΣΝ: Δημιουργεί Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου

Λεπτομέρειες
Δημιουργήθηκε : 07 Νοεμβρίου 2019

Συνολική δωρεά 27,4 εκατ. δολ. - Τι λέει στη «N» η Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει δωρεά 27,4 εκατ. δολ. (25 εκατ. ευρώ) στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», διαθέτοντας το 1/3 του ποσού για να αναπτύξει Κέντρο Καινοτομίας του Τροφίμου και Θερμοκοιτίασης Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων.
 
Το Κέντρο θα αποτελέσει μια δομή μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα παρέχοντας πρακτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις τόσο σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο, όσο και σε επιχειρηματικό, όπως έρευνα και ανάπτυξη, δημιουργία νέων προϊόντων, ανάλυση και έρευνα αγοράς, εξαγωγές κ.α.. Με τον τρόπο αυτό οι εμπνευστές του προγράμματος προσβλέπουν στην ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων και την επέκταση υφιστάμενων στο εξωτερικό, καθώς και στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας σε διεθνείς δείκτες ανταγωνιστικότητας. Ας ληφθεί υπόψη ότι η Ελλάδα στην κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών -πατεντών- βαθμολογείται κάτω από τη βάση, με 43,2, ενώ κατατάσσεται 30ή μεταξύ 140 χωρών σε ό,τι αφορά τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, συγκεντρώνοντας μάλιστα υψηλή βαθμολογία, 89,2 με άριστα το 100.
 
«Βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης των διαγωνισμών για την προγραμματική μελέτη και τον αρχικό αρχιτεκτονικό και μηχανολογικό σχεδιασμό. Οι σχετικές μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020 και στο πλαίσιο αυτών θα καθορισθούν μεταξύ άλλων τα κριτήρια για τον ακριβή τόπο της επένδυσης, οι προσφερόμενες υπηρεσίες και προγράμματα, το επιχειρηματικό μοντέλο και το πλάνο βιωσιμότητας. Η επόμενη φάση αφορά τη μελέτη κατασκευής που προβλέπεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2020» αναφέρει σχετικά στη «N» η Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».
 
Το Κέντρο που σχεδιάζεται στην Ελλάδα λαμβάνει τεχνογνωσία από το Πανεπιστήμιο Rutgers, που δημιούργησε και λειτουργεί από το 2001 στην πολιτεία του New Jersey δυο πολύ επιτυχημένα Κέντρα Καινοτομίας Τροφίμου, στα οποία έχουν εκπαιδευθεί περισσότεροι από 5.000 επαγγελματίες σε θέματα ασφάλειας τροφίμου και αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας, ενώ έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από 200 νέα προϊόντα για επιχειρήσεις. Επίσης, το 75% των εταιρειών που ξεκίνησαν τη διαδικασία παραγωγής τους στο Κέντρο Καινοτομίας συνεχίζουν να βρίσκονται στην αγορά μετά από 5 χρόνια.
 
Oι αιτήσεις
Σημειώνεται ότι ο 3ος κύκλος δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», που απευθύνεται σε νέους 18-40 ετών, άνοιξε και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν το http://bit.ly/aitiseis και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει έως τις 15.11.2019.
 
Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/36DjVMF
 

 

Σελίδα 29 από 62

  • Έναρξη
  • Προηγούμενο
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Επόμενο
  • Τέλος

Με την υποστήριξη της Regate Α.Ε.
www.regate-salesforce.gr  |   www.field-service.gr  |   www.regate-effective.com